Geen georganiseerde motorritten meer in seizoen 2020.

Beste motorvrienden en –vriendinnen, 

Op 28 maart jl. hebben wij via deze website laten weten dat we het motorseizoen 2020 in ieder geval zouden opschorten tot 1 juni. Dit naar aanleiding van de door het kabinet opgelegde maatregelen in het kader van de Corona pandemie, die bijna de gehele wereld in zijn greep heeft en de mensen in quarantaine hield. 

Inmiddels heeft het kabinet versoepelingen aangekondigd, waarbij de beperkingen wat verruimd kunnen worden, zodat o.a. de restaurants en terrassen per 1 juni beperkt open kunnen.

Ondanks deze versoepelingen zijn wij toch van mening dat het organiseren van motortoertochten, zoals jullie van ons gewend zijn, helaas nog niet mogelijk is. 

Het is gebleken dat het rijden in een grote groep motoren, nog steeds weerstand en onbegrip oproept bij de bevolking. Terwijl het erg lastig zal zijn om restaurant/eetcafés te reserveren voor de aantallen mensen die wij gewend zijn.

Hoezeer het ons ook spijt, hebben we besloten de toerkalender 2020 niet meer op te pakken en dit seizoen geen georganiseerde toertochten meer te rijden. 

Net als jullie hadden we het graag anders gezien, maar het is voor ons met de nog geldende beperkingen niet mogelijk om de ritten te organiseren zoals jullie van ons gewend zijn. Daarbij komt dat jullie en onze gezondheid voor alles gaat.

Natuurlijk staat het jullie vrij om een kleiner verband en met motorrijders uit je vriendenkring, de ritten van onze toerkalender te gaan rijden. De gps-bestanden blijven daarom gewoon beschikbaar en te downloaden.

Er komt zeker geen eind aan “lekkertoeren.info”, want als de pandemie volgend jaar (hopelijk) tot het verleden behoort, zullen wij weer een nieuwe toerkalender presenteren en met nog meer enthousiasme motorritten organiseren.

Wellicht komen we elkaar in kleiner verband nog tegen, want motorrijden blijft gewoon mogelijk.

Pas goed op jezelf, blijf gezond en graag tot volgend seizoen.

Corona virus heeft ook gevolgen voor onze toerkalender …….

De aanvullende maatregelen van 23 maart jl. van het Kabinet, hebben ook gevolgen voor onze toerkalender.

Kortgeleden presenteerden we de toerkalender voor 2020 op deze website. De bedoeling was dat we het seizoen op18 april zouden aftrappen, maar door de aangescherpte maatregelen van het kabinet, waarbij evenementen met meerdere personen tot 1 juni a.s. verboden worden, zullen wij de start van onze motorseizoen tot na deze datum uitstellen.

Wij hopen dat de ingestelde maatregelen effect zullen hebben en dat het virus tegen die tijd zodanig verminderd is, dat we in 2020 nog wat gezamenlijke ritten kunnen maken.

Dat dit ook gevolgen heeft voor de geplande weekenden, die we in de toerkalender hebben opgenomen, spreekt voor zich.

Uiteraard houden we jullie op de hoogte over hoe en wanneer we wel van start gaan. En of het mogelijk is om meerdaagse toerritten te organiseren. Hoe dan ook hopen we dat dit virus jullie deur voorbij mag gaan. Doe voorzichtig, denk aan je medemens en blijf gezond.